Alkuperäinen ryhmässä kirjoitettu juttu:

Pelastushelikopteri Sepe pelasti miehen

Eilen Pelastushelikopteri Sepe pelasti Patosjärveltä vedenvaraan joutuneen kalastajan. Kaksi kolmekymppistä miestä oli kalastamassa kun taimen tarttui syöttiin. Toinen miehistä nousi innoissaan pystyyn veneessä ja horjahti veteen. Veneeseen jäänyt sitoi ankkuriköyden kiinni vedenvaraan joutuneeseen mieheen ja lähti soutamaan venettä rantaan toisen samalla väsyttäessä kalaa. Sepe soitettiin paikalle vasta kun 14-kiloinen kala oli saatu väsytettyä. 

Jonka uusi versio kertoo Ikisinkkujen seikkailusta

Pera ja Masa ovat sankaritarinamme päähenkilöt. Nämä arjen sankarit eivät käyttäneet elämäänsä naisten vikittelyyn, vaan he ovat kunnon miehinä jääneet pitämään siitä huolta ettei maaseutu kokonaan autioituisi. Tuona päivänä he olivat harrastamassa vesimetsästystä kahdestaan. Mitään nössöjä pelastusliivejä ei tarvittu kunhan oli oikeat vehkeet kuten Woppler-vieheitä kalojen huijaamiseen. Eväänä oli kyllä äidin pullaakin ja kahvia, mutta kirkasta ei myöskään unohdettu pakata ja nauttia. Ja Pera osasi sen mitä oli tekemässä, viehe nappasi tehokkaasti huippusaaliin. Siinä voi raavaampikin mies hermostua jos 13,5kg taimen nappaa ja jos vielä toinen humpsahtaa siinä samassa järveen. Vaan miehillä oli järki päässä. Masa hoiti homman kotiin kietomalla ankkuriköyden Peran ympärille ja soiti veneen rantaan. Sillä aikaa Masa sai taimenensa väsytettyä. Sepe soitettiin sitten myöhemmin kun haluttiin lämmin kyyti pois järveltä.

Edustivatko Pera ja Masa stereotypioita? Kyllä, niitä muutama tuli.
"...Syötiin äidiltä saatuja korvapuusteja" - yhä aika läheinen suhde vanhempiin, joka herättää epäilyn siitä josko toinen asuu vielä vanhempiensa kotona.
"...otettiin kirkasta" - Ylenkatsominen yleisiä neuvoja kohtaan. Antaa hyvin "äijämäisen" kuvan.
"...naisettomuudesta, työttömyydestä" - Maalaa jo kovasti kuvaa syrjäytymisestä