Kerta oli varattu harjoitustyön tekemiseen. Harmi vain että olin jo aloittanut powerpointin tekemisen (ja dokumentin) enkä muistanut työtä keskeneräistä työtä harjoituksiin. Mielessä on jo alustava suunnitelma visuaalisesta tyylistä, käytettävistä fonteista ja muista efekteistä. Tämä suunnitelma on jo osin toteutettu ja se hioutuu työn edistyessä. Sivuja taisi olla viisi.

Mutta nyt työtä pitäisi hioa vielä eteenpäin: "suunnitellaan rakenne, toiminnallisuus, visuaalisuus, teksti, valokuvien käyttö, informaatiosisältö mahdolliset kertajaäänien sisällöt ja audiovis. materiaali". Tuo antaa painetta tunkea työhön kaikkea ylimääräistä ja turhaa. Toisaalta samaan aikaan pelkään, että minimalistinen ulkoasuni tulkitaan helposti laiskuudeksi ja osaamattomuudeksi. Osaan ja viitsin kyllä, mutta olen jo ohittanut ilmaisutyylissäni värikkäiden yliaktiivisten powerpoint-töiden tekemisen ja haluan keskittyä selkeään ilmaisuun joka tällä hetkellä tuntuu parhaimmalta. Toisaalta en tiedä millä tasolla minun pitäisi toimia. Kuinka korkeaa laatua minua odotetaan? Mitkä ovat tämän työn taka-ajatukset. Olisin saanut tämän kurssin hyväksiluettua, mutta tarvitsin opintopisteitä tästä jaksosta joten päätin käydä tämän itse. En tiedä millaista laatua minulta odotetaan ja miksi juuri powerpoint (käytettävyydessään ja kömpelyydessään) on meidän työvälineemme.

Kovasti on siis painetta lyödä jo aloitettu työ roskiin ja aloittaa "koreampi" työ, mutta toisaalta olen kiintynyt yksinkertiaiseen ja minimalistiseen teemaani. Toisaalta nyt kun kurssilaisilta odotetaan hyvää työtä (johon uhrataan näin monta tuntia) voi juuri yksinkertaisuus ja johdonmukaisuus tyylissä olla se joka tuo työn (ehkä positiivisesti) esille.

Harjoituksissa (kun työ oli omalla koneella hyvässä vauhdissa) jäi aikaa lueskella tunnilla kiertäneitä kirjoja. Merkkien kieli oli ensimmäinen kirja joka kiersi luokassa, mutta se oli kirjoittettu jo kymmenisen vuotta sitten. Siinä ajassa median kenttä on uudistunut valtavasti uusmedian alalla, joten se tuntui kovin ajastaan jälkeen jääneitä, vaikkei sen sisältä olisikaan täysin mitätöitynyt. Toinen kirja Media Markkinoilla oli mielenkiintoisempi ja  mitä tärkeintä - uudempi. Kirja on oikeassa sen suhteen, että mediat ympäröivät meitä ympäri vuorokauden. Eteenkin kaltaisellani nörtillä joka viettää suurimman osan ajastaan tietokoneen ääressä yhteys medioihin on jatkuva. Uusin kokeiluni on #uutiset.stfu jossa uusimmat uutisotsikot virtaavat jatkuvana virtana yhdelle irc-kanavalle ilman että minun tarvitsee itse aktiivisesti enää edes hakea mitään.